Menorca i Eivissa. Dues illes, dos relats històrics i econòmics Ver más grande

Menorca i Eivissa. Dues illes, dos relats històrics i econòmics

Nuevo

EDITORIAL: Institut Menorquí d’Estudis

PRIMERA EDICIÓN: 2018

AUTOR: Guillem López Casasnovas, Miquel À. Casasnovas Camps

ENCUADERNACIÓN: Tapa blanda

LENGUA: Catalán

ISBN: 9788417113292

Más detalles

1 Artículo

12,00 € impuestos incl.

Más información

Menorca i Eivissa, dues illes del mateix arxipèleg i de dimensions equiperables, mostren models de creixement prou diferents. Tanmateix, d'una manera recurrent aflora a Menorca el debat sobre la convivència o no se seguir les pautes de creixement que, en aparença, fan que Eivissa sigui un model d'èxit enfront del presumpte ensopiment de Menorca.

Aquest treball, soncs, cerca d'analitzar les raons d'un desenvolupament tan divers com el registrat a Menorca i Eivissa, el paper del llegat històric de cada illa i de la política institucional seguida, així com d'altres factors idiosincràtics que hi poden haver coadjuvat. L'estudi s'inscriu en l'àmbit de l'economia institucional, i vol aplicar una anàlisi de similituds i diferències per poder entendre les claus de la distinta evolució de dues illes aparentment semblants, com és el cas de Menorca i Eivissa.

El text acaba amb unes consideracions actuals de com les xifres macroeconòmiques de la seva evolució més recent es tradueixen en nivells de benestar per als habitants respectius de cadascuna de les illes, en un debat encara no tancat.